Gevecht op het bord eindigt in remise

Boomstra en Shvartsman tekenen voor een remise na spannende strijd.

Roozenburg aanval

Al vrij snel in de wedstrijd konden damfans over heel de wereld genieten van een interessante partij. Met zet 11. 35-30 liet Shvartsman zijn aanvallende intenties zien. Vervolgens ging de partij over in een Roozenburg aanval. Dit leverde interessante kansen op voor beide spelers, waarbij Shvartsman het meeste voordeel leek te genieten van deze spelsituatie. “Het was mijn beste wedstrijd tot nu toe in dit toernooi.’’

Randschijvenspel

Uiteindelijk besloot Roel op zet 21 dat hij niet langer tegen deze Roozenburg aanval wilde spelen en ging hij over op een randschijvenspel, waarmee de kansen wat meer verschoven naar het voordeel van de Nederlander. Toch leverde dit geen doorslaggevend voordeel op, waardoor beide spelers uiteindelijk tekenden voor een remise op zet 46.

De grootmeester is terug

Alexander Shvartsman leek vandaag weer terug op zijn best te zijn. De vijfvoudig wereldkampioen blikt terug op het verloop van een voor hem sterke partij: “Roel speelde heel voorzichtig en kwam in de problemen. Ik speelde heel goed. Misschien was hij verrast’’, zegt hij met een ondeugende grijns.

Strategie

Met het afronden van speeldag 10 en het feit dat Roel Boomstra al twee overwinningen op zijn naam schreef nadert de tweekamp om de wereldtitel een zinderende climax. Daarmee hangt de vraag in de lucht of Shvartsman nog een strategie heeft uitgedokterd om zijn opponent te verslaan in de reguliere partijen of dat hij in plaats daarvan gaat wachten op de komende tiebreak.  “Het hangt er vanaf. Als ik me goed voel en als ik in een goede positie zit, dan zal ik spelen’’, besluit de grootmeester uit Moskou.

Foto: Geb Kos

LATEST NEWS

LATEST NEWS

READ MORE
READ MORE
2022-01-17T16:07:36+00:00
Ga naar de bovenkant