Side-event

Dutch only | Alleen Nederlandstalig

Dammen is geschikt voor iedereen, jong én oud. We brengen Brabanders met elkaar in verbinding én laten hen kennismaken met deze denksport. Juist in een regio waar bèta-talent waardevoller is dan ooit. Dit in nauwe samenwerking met de huiskamers van de B-5 steden: de bibliotheken. In veel dorpen en steden is de openbare bibliotheek dé centrale ontmoetingsplek waar mensen met elkaar in contact komen en waar mensen van allerlei achtergronden zich verder ontwikkelen.

Doe een zet tegen eenzaamheid

Programma

Naast dit WK wordt er namelijk een side-event programma uitgerold in de B5 steden om dammen in te zetten om eenzaamheid onder jongeren én ouderen tegen te gaan. Dit programma heet ‘Doe een zet tegen eenzaamheid’. Eenzaamheid was al een groot probleem, maar met name gedurende de coronacrisis is het gevoel van eenzaamheid sterk toegenomen. 1 op de 3 personen uit deze generaties voelt zich namelijk wel eens eenzaam. Met dit programma willen we de generaties met elkaar verbinden door ze samen activiteiten te laten ondernemen en eenzaamheid terug te dringen. Niemand wil eenzaam zijn.

Doe een zet tegen eenzaamheid

Samen activiteiten ondernemen

Op basis van persoonlijke interesses en voorkeuren worden jongeren en ouderen aan elkaar gekoppeld. De eerste ontmoeting tussen de koppels vindt plaats op een lokale ontmoetingsplek zoals de lokale bibliotheek. Door middel van het voor iedereen bekende spel dammen leren de koppels elkaar beter kennen. Het programma, dat in maart start, is zo ingestoken dat de koppels vervolgens gedurende 5 weken of langer (minimaal 30 minuten per week) met elkaar in contact blijven door samen dingen te ondernemen. Dat kan zijn dat ze elke week een potje gaan dammen, maar dat mag ook gewoon samen een kopje koffie drinken of boodschappen doen zijn. Videobellen, sporten of puzzelen valt ook onder de mogelijkheden, zolang ze maar samen contact hebben. Het is aan de koppels om dat gezamenlijk te bepalen.

Aanmelden

Aanmelden kan tot maandag 14 februari 2022. Klik hier of op onderstaande button om naar de aanmeldpagina te gaan.

Aanmelden

Partners

Partners