Side-events

Dutch only | Alleen Nederlandstalig

Dammen is geschikt voor iedereen, jong én oud. We brengen Brabanders met elkaar in verbinding én laten hen kennismaken met deze denksport. Juist in een regio waar bèta-talent waardevoller is dan ooit. Dit in nauwe samenwerking met de huiskamers van de B-5 steden: de bibliotheken. In veel dorpen en steden is de openbare bibliotheek dé centrale ontmoetingsplek waar mensen met elkaar in contact komen en waar mensen van allerlei achtergronden zich verder ontwikkelen. Aangezien het deze periode niet mogelijk is om groepen in de bibliotheek bij elkaar te brengen, brengen we mensen online via de damsport met elkaar in contact.

Programma

Damprogramma op basisscholen

Dammen is super tof! Het is leuk, makkelijk te leren en versterkt de cognitieve vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan vooruitdenken, analyseren, logisch beredeneren en omgaan met verlies. Daarom bieden we speciaal in aanloop van het WK Dammen 2021 een damprogramma aan voor geïnteresseerde Brabantse basisscholen!

Wil jij met je basisschool ook meedoen? Meld je dan aan voor het damprogramma van de KNDB (Koninklijke Nederlandse Dambond)! Tijdens het WK Dammen is het mogelijk om in de week van 1 februari t/m 5 februari met de bovenbouw basisschoolleerlingen mee te doen met het programma. Op een leuke manier leren ze samen over de denksport dammen. Via een masterclass leren de scholieren van een professionele Nederlandse topdammer de fijne kneepjes van het vak! Leraren kunnen dit damprogramma zelf uitvoeren in de klas, op een tijdstip naar keuze – met behulp van de applicatie en informatie van de KNDB.

Aanmelden voor het damprogramma op basisscholen kan hier.

Dammaatjes

Gedurende deze periode hebben we in Nederland meer afstand van elkaar, en dat betekent helaas ook minder sociaal contact. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Nu bijna iedereen thuis zit, is dit hét moment om op een andere manier met elkaar in contact te komen. Met de damsport als middel! Dammen is leuk, laagdrempelig en versterkt de cognitieve vaardigheden. Daarnaast is dammen voor alle leeftijden geschikt!

Om in deze tijd sociaal contact te stimuleren hebben we Dammaatjes ontwikkeld. Dammaatjes is een damprogramma voor geïnteresseerde Brabanders – jong én oud! Hierbij wordt een oudere Brabander gekoppeld aan een jonger dammaatje. Deze dammaatjes gaan vervolgens vanaf februari minimaal vier weken (online) tegen elkaar dammen (duur ca. 30 minuten per week).

Aanmelden voor Dammaatjes kan hier.