WK Dammen bijna van start

Eindhovense High Tech Campus podium voor tweestrijd Boomstra vs. Shvartsman

Op 5 januari start de tweekamp om de wereldtitel. Uitdager Roel Boomstra strijdt met huidig wereldkampioen Alexander Shvartsman in een rechtstreeks duel om de titel. Deze sport van vooruitdenkers strijkt neer in dé regio van vooruitdenkers en heeft in High Tech Campus haar stadion gevonden. Dankzij mediapartner Twitch kan het publiek in binnen- en buitenland genieten van het wereldkampioenschap.

Nederland vs. Rusland

Uitdager Roel Boomstra strijdt in Eindhoven voor zijn derde wereldtitel. In 2016 veroverde Boomstra zijn eerste wereldtitel, waarna hij het jaar daarop deze weer moest inleveren aan zijn Russische rivaal Alexander Shvartsman. Sindsdien is het constant stuivertje wisselen tussen de twee; Shvartsman ontdeed Boomstra van zijn wereldtitel in 2017, waarop de Nederlander opnieuw de troon opeiste in 2018.

Russische grootmeester

De internationale grootmeester uit Rusland kroonde zichzelf eerder dit jaar in de Estse hoofdstad Tallinn tot vijfvoudig wereldkampioen, waarmee de toon voor het damspektakel in Eindhoven is gezet. De 54-jarige dam routinier uit Moskou vertelt hoe hij zijn kansen inschat: ‘‘COVID speelt natuurlijk nog altijd een grote rol in ons leven, maar het is fijn om af en toe toch het dagelijks leven weer op te kunnen pakken, mits de maatregelen het toelaten. Ik kijk dan ook heel erg uit naar de match met Roel. Gezien zijn unieke speelstijl en het feit dat de match een tweekamp betreft, schat ik zijn kansen hoger in. Uiteraard acht ik mezelf niet kansloos en ga ik zoals altijd vol voor de winst!’’

Klaar voor de strijd 

De 28-jarige Nederlander weet dus wat hem te doen staat. Boomstra blikt alvast vooruit: “Ik ben natuurlijk hartstikke blij dat de WK match in deze moeilijke coronatijd kan doorgaan. Dit geeft mij echt iets om naar uit te kijken. Gezien de uitstekende vorm van mijn tegenstander in 2021, en mijn eigen goede vorm, verwacht ik een hoogstaande, spannende match, waarbij elk detail van belang kan zijn. Daarnaast vind ik het gaaf dat we met High Tech Campus een bijzondere en passende locatie hebben gevonden. Dat iedereen via Twitch alsnog op de eerste rij zit vanaf 5 januari is ook erg mooi voor onze sport!”

Zet tegen eenzaamheid

Bij de strijd om de wereldtitel blijft het echter niet. Naast het WK wordt er namelijk een side-event programma uitgerold in de B5 steden (Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda, Helmond) om dammen in te zetten tegen eenzaamheid onder jongeren én ouderen tegen te gaan. ‘Doe een zet tegen eenzaamheid’ gaat ervoor zorgen dat twee generaties met elkaar worden verbonden door ze samen activiteiten te laten ondernemen en eenzaamheid terug te dringen.

De eerste damwedstrijd zal plaatsvinden op woensdag 5 januari, waarbij de laatste ontmoeting staat gepland op 20 januari, als de wereldtitel niet eerder is gewonnen door een van de twee. Alle ins en outs over de speeldata, de livestream, maar ook het hele side-event programma zijn te vinden op https://worldtitlematchdraughts.com.

LATEST NEWS

LATEST NEWS

READ MORE
READ MORE
2021-12-31T13:21:07+00:00
Ga naar de bovenkant