WK Dammen doet zet tegen eenzaamheid

Op 5 januari 2022 startte op de High Tech Campus in Eindhoven het WK Dammen tussen Nederlander Roel Boomstra en de Rus Alexander Shvartsman. Een mooi moment om het probleem van eenzaamheid aan te pakken door verschillende generaties met elkaar te verbinden. 

Side-event programma
Naast dit WK wordt er namelijk een side-event programma uitgerold in de B5 steden om dammen in te zetten om eenzaamheid onder jongeren én ouderen tegen te gaan. Dit programma heet ‘Doe een zet tegen eenzaamheid’. Eenzaamheid was al een groot probleem, maar met name gedurende de coronacrisis is het gevoel van eenzaamheid sterk toegenomen. 1 op de 3 personen uit deze generaties voelt zich namelijk wel eens eenzaam. Met dit programma willen we de generaties met elkaar verbinden door ze samen activiteiten te laten ondernemen en eenzaamheid terug te dringen. Niemand wil eenzaam zijn.

Samen activiteiten ondernemen
Op basis van persoonlijke interesses en voorkeuren worden jongeren en ouderen aan elkaar gekoppeld. De eerste ontmoeting tussen de koppels vindt plaats op een lokale ontmoetingsplek zoals de lokale bibliotheek. Door middel van het voor iedereen bekende spel dammen leren de koppels elkaar beter kennen. Het programma, dat in maart start, is zo ingestoken dat de koppels vervolgens gedurende 5 weken of langer (minimaal 30 minuten per week) met elkaar in contact blijven door samen dingen te ondernemen. Dat kan zijn dat ze elke week een potje gaan dammen, maar dat mag ook gewoon samen een kopje koffie drinken of boodschappen doen zijn. Videobellen, sporten of puzzelen valt ook onder de mogelijkheden, zolang ze maar samen contact hebben. Het is aan de koppels om dat gezamenlijk te bepalen.

Aanmelden?
Voel jij je wel eens eenzaam of wil je iemand anders helpen die zich eenzaam voelt? Doe dan op www.DoeEenZetTegenEenzaamheid.nl een symbolische zet tegen eenzaamheid en meld je aan voor het programma. Aanmelden kan tot 14 februari 2022.

LATEST NEWS

LATEST NEWS

READ MORE
READ MORE
2022-01-20T09:00:18+00:00
Ga naar de bovenkant