WK in Eindhoven niet in gevaar

Alexander Georgiev trekt zicht terug voor wereldtitel dammen

Alexander Georgiev heeft zich teruggetrokken voor de wereldtitelstrijd Dammen, die eind januari 2021 van start zou gaan in Eindhoven. De regerend wereldkampioen uit Rusland zou het opnemen tegen Roel Boomstra, in twaalf partijen in de High Tech Campus in Eindhoven. Georgiev heeft aangegeven niet te willen spelen, voordat COVID-19 uit de wereld is.

Arjan de Vries namens de Koninklijke Nederlandse Dambond: “We zijn vanochtend op de hoogte gesteld dat Georgiev zich terugtrekt uit de tweekamp. Hij wil bij nader inzien toch pas spelen als corona uit de wereld is. Wij volgen de richtlijnen van NOC*NSF voor een veilige sportomgeving, maar dat kon hem niet vermurwen. Hij heeft ons bedankt voor het gedane werk en we respecteren zijn persoonlijke afweging.”

De strijd om de wereldtitel dammen vindt ieder jaar plaats, maar om het jaar op een andere wijze: in het ene jaar is er een tweekamp, het andere jaar een toernooi met een groot aantal spelers. De winnaar van de tweekamp heeft dan het jaar daarna het recht om de winnaar van het grote toernooi uit te dagen. Dat recht komt nu toe aan Roel Boomstra, de kampioen van 2016 en 2018, Georgiev behaalde in 2019 op zijn beurt de wereldtitel bij een toernooi in Ivoorkust.

Pan Yiming

Het WK in Eindhoven zelf komt niet in gevaar. Mogelijkerwijs schuift de tweekamp enkele weken op, maar het gaat binnen hetzelfde concept en bijbehorende richtlijnen plaatsvinden. Door het terugtrekken van Georgiev heeft de Chinese speler Pan Yiming nu automatisch het recht aan te treden tegen Roel Boomstra. Er wordt via de Werelddambond contact gelegd met de Chinese dambond. Pan is een van de grootste talenten van het moment en China het sterkst groeiende ‘damland’. Arjan de Vries: “We balen van de late ‘wissel’ maar zijn zeker niet ontevreden met het alternatief.”

LATEST NEWS

LATEST NEWS

READ MORE
READ MORE
2021-11-03T09:06:53+00:00
Ga naar de bovenkant